Powered By Blogger

Nou pe bysalexa.wordpress.com

Nou pe bysalexa.wordpress.com!

Clik aici pentru cel mai recent articol despre pasiunea mea vis-a-vis de târguri și un mic haul despre bijuteriile de aici ;) :*


Nou pe bysalexa.wordpress.com


http://wp.me/p8RZmD-x



Vă mulțumesc pentru apreciere și susținere!

 De astăzi ne întâlnim și pe bysalexa.wordpress.com! ;)

TRIP: Canionul 7 Scări

Aflat în județul Brașov la o altitudine de 948 m, în partea vestică a munților Piatra Mare, Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice. Defileul este format din șapte trepte, care îi dau și numele și care se transformă în cascadă când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent al Șipoaiei, este ridicat. (sursa: Wikipedia)

Timp estimativ: Este un traseu cu o dificultatate medie (zic eu :D), care poate fi străbătut în aproximativ 1h30' la urcare (cu pauze, poze, urcuș) și 50' la coborâre.

Începere traseu: Dâmbul Morii (acces auto/ RATBV: 17 barat)

Recomandările mele:
* încălțăminte antiderapantă
* geacă impermeabilă
* de mers în timpul săptămânii, mai ales că a început vacanța.

Program:
Luni-Duminică 10.00-18.00

!Taxa de 10 lei/adult sau 5lei/copil se achită la Cabana Șapte Scări :D
Eu țineam minte că taxa se achita direct la cel care stă la urcarea pe scări, dar nu.. 
Gâfâind de oboselă, dar fericită că am ajuns, îmi spune domnul cu geaca "STAFF" că trebuie să mă întorc la cabană să iau bilet. L-am rugat să îmi ia el banii, dar foarte ferm mi-a răspuns "Banii se impozitează"..Am apreciat, dar în următoarele 5 secunde m-a fulgerat gândul abandonului :D dar m-am mobilizat rapid! A meritat efortul! ;)

(așa începe traseul)



(mulți copilași cu profesori)

(am băut apă de aici: rece și dulceagă; un vis!)

(pauza bine meritată)

(mai avem puțin) 




(2-3 minute dus + 2-3 întors pentru a lua bilet + 2-3 minute iar întors cu bilet :D) 


(pentru iubitorii de tiroliene: sunt peste tot!)

(de aici începe magia)








(sper că am reușit să conving, măcar din imgaini, că nu trebuie ratat acest traseu!) :*

Mno! Te pui cu natura?! :))

By Alexandra Șuțu

INTERVIURI: Mademoiselle Chanel, o lecție de viață

Recomand cu drag cartea lui Bertrand Meyer Stabley - "12 creatoare care au schimbat istoria" de la editura Baroque Books & Arts. Când ții în mână această carte o simți elegantă, fragrantă, feminină..Este practic lucrarea biografică a unor nume ca: Rose Bertin, Jeanne Paquin, Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet, Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Nina Ricci, Madame Grés, Carven, Sonia Rykiel, Vivianne Westwood și Miuccia Prada.


Pentru articolul de astăzi am să mă rezum doar la interviul acordat de Coco Chanel, la 28 iulie 1966, publicației elvețiene L'Illustré, prin intermediul jurnalistului Jo Barry.

Am extras pasajele care m-au fascinat cu privire la FEMEIA Chanel (sigură, sinceră, tranșantă, dar șarmantă totodată),  ci nu neapărat la biografia creatoarei Chanel (despre care voi face o dezbatere amplă în secțiunea "Cărți recomandate")

(..)

C.C. " Ceea ce înseamnă că am îmbrăcat femeia într-un spirit tânăr, atât cât s-a putut. Desigur, nu arătau toate de șaptesprăzece ani. Dar poți să fii irezistibil la orice vârstă."
J.B. " Cum? "
C.C. " Tinerețea trebuie înlocuită de mister, nu de o imitație proastă a Lolitei. Eleganța nu e amprenta adolescentelor, ci a femeilor care și-au găsit echilibrul și personalitatea."

(..)

J.B. "Dar ce este eleganța?"
C.C. "Nu este un aspect consiționat financiar. E contrariul vulgarității și al neglijenței. Poți să fii prea împopoțonată, dar niciodată prea elegantă. Urâțenia poate fi ștearsă de eleganță. Însă neglijența, niciodată. Și trebuie atât de puțin.. câteva kilograme în minus, o anumită ținută, o manieră îngrijită de a merge, de a sta pe scaun. Nu ține doar de vestimentație; trebuie să placi, mai întâi de toate, prin simpla ta prezență.(..) Farmecul e  mai important decât frumusețea fizică, pentru că durează mult mai mult"

(..)

J.B. "Ce mesaj le-ați adresa femeilor, pornind de la experiența dumneavoastră?"
C.C. " Am să vă surprind, probabil, spunându-vă că, de fapt, e preferabil pentru o femeie să se supună moralei convenționale, dacă vrea sa fie fericită. Trebuie să fii foarte curajoasă să nu faci asta, iar la capătul drumului nu e decât singurătatea. Nimeni nu știe mai bine decât mine acest lucru și este tot ce poate fi mai rău pentru o femeie. Singurătatea distruge. E preferabil un soț gras și plictisitor, decât să cunoști singurătatea!"

(..)

J.B. "Dacă v-ar sta în putință, ați schimba ceva la viața dumneavoastră?"
C.C."Da, cu siguranță. În anumite situații, ar fi trebuit să reacționez diferit. Nu am vrut să fac rău, cu bună știință, nimănui și, cu toate acestea, am făcut. Am împins anumite persoane la dezastru. Nu m-am gândit decăt la munca mea. Iar plictiseala mi-a fost, dintotdeauna, cel mai mare dușman. Muncesc ca să nu mă plictisesc, nu ca să mă îmbogățesc. Sunt suficient de bogată."

(..)

C.C. "Moda, bineînțeles, e o chestiune de gust, iar lungimea unei fuste depinde de picioare. Dacă sunt frumoase aratăți-le. Dacă nu, ascundeți-le. E o chestiune simplă, de bun-simț. "

(..)

J.B. "Ce credeți despre pantaloni în ținuta unei femei?"
C.C." Eu am lansat pantalonii, acum câțiva ani, pentru ca femeile să se simtă în largul lor când merg la țară sau în călătorii și să-și poată păstra, în același timp, intimitatea.(..)Eu nu vreau ca femeia să se transforme în bărbat. Din momentul în care se îmbracă și se poartă ca un bărbat, e pierdută."

(..)

C.C."Fusta mini, rochia prea scurtă, taie linia coapsei- una dintre cele mai reușite linii ale corpului feminin. Eu spun, nu!"

(..)

J.B. "Una din maximele dumneavoastră e 'Absența anumitor pasiuni permite împlinorea altora, de care depinde fericirea.' La absența căror pasiuni vă referiți?"
C.C "La gelozie în special. Gelozia e cea mai detestabilă pasiune, e cea care ruinează cele mai multe vieți. O femeie nu ar trebui să fie niciodată geloasă pe viața personală a soțului ei, atâta vreme cât nu dăunează iubirii lor."

(..)

J.B."Ce bijuterii îi recomandați unei tinere?"
C.C." Eu nu port decât bijuterii false. Mi se pare provocator, șocant să umbli cu o grămadă de diamante și de smaralde la gât sau pe degete. Bijuteriile nu sunt făcute ca să arate cât ești de bogat, ci ca să accesorizeze o ținută."

(..)

J.B." Ce înseamnă parfumul pentru o femeie?"
C.C."Parfumul este tot ce poate fi mai important penru o femeie. Un soi de simbioză. Parfumul e un lux. Chiar și un parfum comun trebuie sa fie bine ales. 'O femeie care miroase a parfum prost nu are niciun viitor', spunea Paul Valéry. Și avea perfectă dreptate. O femeie care miroase a parfum prost e ridicolă. Iar o femeie care nu se parfumează deloc e o înfumurată, pentru că e convinsă că poate seduce prin mirosul ei natural."

(..)

By Alexandra Șuțu

HAUL | Produse estivale #Elefant #DM


Atunci când vine vara, în general, schimbăm și "garderoba" la produsele cosmetice. Iar eu am schimbat-o de la începutul lunii Iunie. La produsele de bază (cum ar fi șampon, balsam de păr, deodorant etc) nu am umblat și nici am de gând să o fac :) Dar pentru celălalte prefer în această perioada a anului texturi apoase și mirosuri "mâncabile" (aromate, fructate, florale..da! eu mănânc și flori :p ) care-ți înnebunesc simțurile ;) 
Cum ați văzut și în denumirea haul-ului o să vorbim în mare parte de produsele de la IDC Institute (comandate de pe Elefant.ro) și de cele de la DM.

Așadar, la treabă! ;)


1.Gel de duș - Glamourous nights de la Balea
Note: zmeură și coacăze
Oferă stralucire pielii (conține scplipici, care ramâne pe corp după duș) și miroase demențial!! 


2. Gel de duș - Emoji de la The Iconic Brand (Elefant.ro)

Ce mi l-a vândut? Ambalajul simpatic și lufa din interior: dacă vă uitați atent la ambalaj veți observa ;)


3. Gel de duș - Sommer-libe de la Balea
Note: pepene roșu, pepene galben

Are granule care exfoliază delicat pielea și lasă un miros proaspăt de pepene.


4. Loțiune de corp - Golden Shine de la Balea
Note: unt de cacao

Conține particule foarte fine de sclipici care oferă tentă de strălucire pielii bronzate.
 Beton! ;)


5. Loțiune de corp - Good vibes de la IDC Institute
Note: căpșuni

Are o textură fluidă, care se absoarbe foarte repede în piele


6. Loțiune de corp - Flora de la IDC Institute
Note: hibiscus, apă de trandafiri


7. Cremă de mâini - Melon Berry de la Balea
Note: avocado, pepene galben, coacăze roșii
Textură apoasă și răcoritoare!

8. Cremă de mâini - Good vibes de la IDC Institute
Note: căpșuni  


9. Cremă pentru picioare - Creme glossy de la Balea
Oferă strălucire picioarelor, datorită partculelor fine de sclipici. Că doar e vară! Să strălucim! ;)


10. Săpunri lichide - Wild passion, All you need is LOVE și Fruits de la IDC Institute

Au ambalaje foarte simpatice și au note îmbietoare după cum urmează de la stânga la dreapta: bujor & iasomie, cocos, căpșuni & zmeură. Deliciu!



11. Săpun folie - Good vibes de la IDC Institute

Sunt foarte utilede ținut în geantă pentru situații de urgență. 


12. Spray pentru corp - Honolulu Weekend de la AQC fragrances (Elefant.ro)
Note: florale, adecvat: pentru zi
Miroase pur și simplu a vacanță! :))


13. Spray de corp: Amber Glamour de la AQC fragrances
Note: florale, aloe vera, adecvat: seara

Are o textură ușor uleioasă, care hidratează pielea.



Acesta a fost mini halul de vară ;) Vă aștept cu mare drag și pe bysalexa.wordpress.com.
Enjoy! :*

By Alexandra Șuțu

CĂRȚI RECOMANDATE: Dicționarul imposibilului - autor: Didier Van Cauwelaert- editura: Baroque, Books and Arts


Personal, nu mi-a plăcut cartea!; pentru că nu (vreau să) cred în mistic, medium, miracole, S.F., paranormal, viața de apoi etc. Și în plus sunt prea înfiptă în cotitidian, ca să mă preocupe  parapsihologia. 
Îmi doream doar sa termin mai repede cartea și să nu apară  nimic nasol în dormitor :D

Pe scurt, dacă te ia paranoia ca pe mine când vorbești sau te gândești la extrasenzorial, nu are sens să o cumperi. 

Dar o recomand însă, pentru că este bine structurată, scrisă frumos și probabil pentru cineva pasionat de domeniu cu siguranță foarte cuprinzătoare.



Sunt prezentate diverse cazuri cum ar fi: 
Armata (mediumurile și armata), 
Bluf (războiul psihologic sau bluful), Combustie umană spontană, 
Efectul oaie-capră, 
Franco (și sărutul doamnei)
Hitler și clarvăzătorii
Juan Diego (tunica lui Juan Diego)
Muzica postumă
Obiecte (apariții de obiecte)
Patimile (misterul patimilor)
Placebo (efectul placebo)
Viitorul anterior

și multe altele..
 
Dar au fost două lucruri captivante pentru mine care mi-au rămas 'întipărite':

Primul: Palmierul din Anzi, Socratea exorrhiza, are capacitatea de a se muta dacă nu îi mai convine mediul în care se află (spre exemplu este umbrit de o construcție umană). În decurs de câteva luni își formează noi rădăcini și se 'mută', lăsând rădăcinile vechi să moară.

Al2lea: Toată lumea a râs de Darwin, care pasionat fiind de plantele carnivore, a afirmat că orhideea din Madagascar trebuie să fie sigur fecundată de un fluture nocturn cu o trompă de 30 cm.(deoarece albinele nu au cum să fecundeze această floare, datorită glandelor nectarifere situate la baza pâlniei florale). El a numit această insectă sfinx. 40 de ani mai târziu, în 1903, a fost descoperită în Madagascar acest 'sfinx': Xantophan morganii predicta.

By Alexandra Șuțu

DIY: Hologramă sau Cum să distrezi copilul..din tine :D


Am făcut zilele trecute o nouă descoperire (pe Youtube) și am zis că trebuie să văd dacă funcționează..
și funcționează perfect!! Din poze nu se va înțelege foarte clar, dar merită încercat! Efect de 'wow' este garantat ;)

Cele necesare: o foaie A4, pix, riglă, cutter, scotch, carcasa de la un CD (sau o foaie de plastic mai grosă) și conexiune la net ;)


Împăturim foaia în două (atât pe lungime, cât și pe lățime) după cara cu pixul și rigla evidențiem liniile obținute. Desenăm un trapez cu baza mare de 6cm, iar cea mică de 2 cm.

Acesta ne va fi șablon pentru 4 figuri identice ce le vom face cu ajutorul cutter-ului, din carcasa CD-ului


Și-am ajuns la pasul final în care asamblăm jucăria noastră. Cu bucățele mici de scotch lipim laturile între ele și vom obține asta..


Precizare! Pentru ca efectul sa fie pe măsură căutăm locul cel mai întunecat din casă, sau așteptăm lăsarea serii :) 

Deschidem Youtube-ul și căutăm una dintre postările: Hologram project by Kiste sau Top 5 Video-3D Hologram Project (sunt mai multe, dar eu pe acestea le-am folosit).

Înainte de a da play filmulețului așezăm forma cu baza mică pe ecran, ținând cont ca pătratul nostru să se încadreze în cel din filmuleț.

Las câteva poze mai jos pentru înțelegere, dar vă promit că efectul este mult mai intens.








By Alexandra Șuțu

ARTICOL NOU

Smoothie| Green Garden

Pentru această revigorantă băutură  avem nevoie de:  Câteva frunze de spanac baby 1/3 legătură de pătrunjel 3 feliuțe de măr 1...