Powered By Blogger

Top 10 - Aroganțe pe care trebuie să le încerc odată-n viață! (part I)

Să ne înțelegem clar de la început! :D

Nu e vorba de genul acela de aroganță : să plec într-un weekend la Vegas însoțită de doi trei magnifici, să sar cu parașuta prin  munți sau să stau la masă în Loft-ul din Mamaia :))

E vorba pur și simplu de niște produse, scumpe (dar nu neapărat cele mai scumpe din categoria lor), pe care mă gândesc să le încerc măcar odată pentru a gusta din high society-ul modern, dar pe care să le încadreze personal și fantezist, adecvat gusturilor mele.

După ce o să le încerc promit să postez un articol cu review-uri și fotografii ;)

1. Whisky și trabuc

(cadru: #seara #singură #într-un halat de saten #la domiciliu #stând în fotoliu cu lampadarul aprins)

Johnnie Walker Premium blue label - costă aproximativ 150 euro și este un amestec de 16 whisky-uri vechi de 12 ani.

Nu sunt mare fan al acestei băuturi, dar mă imaginez cu un pahar în mână și în cealaltă cu un trabuc Cohibo Siglo VI (25 euro) uitându-mă la scena în care Colbert intră în cada plină de lapte, din "The sign of the cross" a lui DeMille. Ahh! Ce viață! :D

2. Țigară și cafea

Țigări Nat Sherman Fantasia (au un design superb, iar 20 de bucăți costă aproximativ 25 euro), alături de o ceașcă de cafea Jamaica de la producătorul Blue Mountain din Caraibe (250g costă aproximativ 40 euro; este culeasă bob cu bob, iar 90% din producție pleacă direct spre Japonia).

(cadru: #dimineață de vară #undeva pe o terasă în stil shabby chic #o masuță mică aranjată cochet #după micul dejun #la o poveste cu o prietenă #port o rochiță vaporoasă și o pălărie cu bor imens)

3. Caviar și votca

Cel mai scump caviar este beluga caviar, icre de morun; prețul lor fiind de 250 euro pentru 100 de grame. Votca este cea mai potrivită când vine vorba de caviar, neavând un gust pregnant care să se suprapună peste aroma lui. Și dacă tot suntem la finețuri :D prefer votca rusească vintage Kauffman ( 120 euro sticla).

(cadru: #în balconul unei clădri vechi dintr-o suburbie a Parisului, in jurul orei 18.00 #pe măsuța de fier așezate două farfurii înflorate pe care se află cartofi fierți si créme fraîche #el aducând de la magazinul de delicatese Petrossian caviarul și un Chablis sec, pentru seara ce va urma :))

4. Șampanie

Aici am doi producători in vedere și mai multe sortimente :D. Ambii (Jacques Selosse și Erick de Sousa) sunt din localitatea Avize (o mică comună din regiunea Champagne, Franța). Calitatea producțiilor proprii este recomandată de cunoscători, datorită renunțării la fermentarea cu acid lactic, obținând astfel șampanii de mare finețe, elegante și profunde: Selosse vintage (80 euro/sticlă), Cuvée Substance (80 euro/sticlă), Brut Tradition (25 euro/sticlă). Toate poartă abrevierea RM (Recoltant Manipulant = șampanie obținută exclusiv din vinuri proprii).

(cadru: #pe drum cu mașina și un prieten drag până la Avize #eu în dreapta cu harta în mână #două pahare de șampanie #după ce am trecut pe la cei doi producatori ne așezăm într-o vie unde savurăm șampaniile până la răsărit #cu fălcile amorțite de la prea mult râs)

5. Ceai

Îmi doresc cel mai mult să încerc ceaiul japonez oolong maroniu din ramurile tufelor de Da Hong Pao. Costă 70 euro/ 100 grame, iar din descriere pare o explozie de arome: reunește arome de lychee, prun, piersică, mergând până la castan și alun.

Până atunci îmi doresc din suflet să găsesc în scormonelile mele din târguri niște cescuțe Meissen! :D

( #dimineața #cu familia mea #în curtea interioară a Palatului Brukenthal din Avrig# depănând amintiri)

6. Ciocolată

Cea mai puțin costisitoare aroganță, dar încărcată de foarte multă tradiție: păi  avem un domn pe nume Robert Linxe care a fondat în 1977 o mică afacere, care azi a devenit una de renume mondial: La Maison du Chocolate cu filiale în Paris, Cannes, Hong Kong, Londra, New York si Tokyo. Folosește cea mai bună ciocolată din lume (Valrhona), iar cutiile maronii pentru praline sunt făcute de același atelier care livrează vestitele ambalaje pentru Hermés. Prețul unei praline este aproximativ 1 euro.

(cadru: #primăvara #pe o străduță cu mulți copaci înfloriți #mă așez pe treptele unei locuințe din Londra #savurez fiecare pralină și urmăresc forfota orașului)

7. Apă

Există o mulțime de ape îmbuteliate scumpe, dar cea care mi-a atras atenția este cea canadiană Iceberg Water, care costă aproximativ 10 euro/sticla de 750ml. Este rezultatul topirii ghețarilor! 

(cadru: #zi toridă de vară, #luând la pas satul Viscri #notându-mi toate ideile care îmi vin în minte cu privire la Prințul Charles)

8. Pere Bon Chrétien

Este soiul de pară adus de Sfântul Francisc de Paola în 1481 din Calabria, până la patul de moarte a lui Ludovic al XI lea în Franța. Costă aproximativ 18 euro/kg.

(cadru: #un bol mare cu pere #undeva într-un hamac #foșnetul pădurii  #citind zeciile de referințe despre Ludovic Cel Prudent)

9. Șofran

Dar nu oricare! Doar iranian! ;) Costă 75 euro/ 50 grame și este extrase manual din floarea Crocus sativus (defapt sunt staminele acesteia).

(cadru: #după plimbarea cu prietenii din centrul Romei, #pregătesc in apartamentul nostru închiriat "Năut în stil Catalan cu roșii și migdale prăjite #jocuri de societate #relaxare)

10. Blancmange

Este desertul inventat de Antonin Carême, cel care a pregătit tortul de nuntă a lui Napoleon. Blancmange-ul este descris ca fiind divin: este o budincă albă, presărată cu migdale și parfumată cu apă de trandafiri.

(cadru #mă gandesc serios să o prepar chiar eu după rețeta celebrei Dorie Greenspan) ;)

By Alexandra Șuțu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARTICOL NOU

Smoothie| Green Garden

Pentru această revigorantă băutură  avem nevoie de:  Câteva frunze de spanac baby 1/3 legătură de pătrunjel 3 feliuțe de măr 1...